ارزیابی و تحلیل وضعیت پایداری محلهای با تأکید بر عملکرد مدیریت شهری در بافت تاریخی شهر یزد
قسمتی از متن پایان نامه :
1-1-1. آزمون آماری F یا تحلیل واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی[1]
آزمون F یا تحلیل واریانس یک طرفه برای آزمون تفاوت میانگین یک متغیر در بین بیش از دو گروه (3 گروه و بیشتر) به کار میرود. در این آزمون که تعمیم یافته آزمون t با دو نمونه مستقل می باشد، مقایسه میانگینها و همقوارگی چند جامعه، راحتتر از آزمون t میباشد. در این آزمون واریانس کل جامعه به عوامل اولیه آن تجزیه میگردد که به همین خاطر به آن آزمون واکاوی واریانس[2] نیز گفته میگردد (حبیبپور و صفری، 1390: 558).
در هنگام تحلیل واریانس و به تعبیری آزمون تفاوت میانگینها در بین سه گروه و بیشتر، علاوه بر آزمون معناداری تفاوت میانگینها، لازم می باشد به کیفیت این تفاوت نیز پی ببریم؛ زیرا که آشنایی با کیفیت این تفاوت تأثیر مهمی در آزمون فرضیه و تفسیر نتایج آن دارد که این امر با آزمونهای تعقیبی[3] محقق میگردد (سرمد و همکاران، 1382: 291). آزمون توکی یکی از این آزمونهای تعقیبی می باشد که به آزمون کمترین تفاوت راستین[4] نیز معروف می باشد و از آماره طیف استیودنت شده برای تمامی مقایسههای جفتی بین گروهها بهره گیری میکند و نرخ خطای تجربی را با نرخ خطای حاصل از جمعآوری برای تمامی مقایسههای جفتی هماهنگی میکند (حبیبپور و صفری، 1390: 562).
آزمون شفه[5] نیز یکی دیگر آزمونهای تعقیبی می باشد که برای گروههای با حجم نابرابر مورد بهره گیری قرار میگیرد. اما اشکال عمده این روش محتاطانه یا محافظهکارانه بودن آن می باشد. بدین معنی که زیرا آزمون شفه تمامی ترکیبهای خطی احتمالی میانگین گروهها را آزمون میکند، پس در این آزمون صرفاً ترکیبهای جفتی آزمون نمیشوند، به همین خاطر برای این که تفاوت بین میانگینها معنادار باشد، نیازمند اندازه بالایی از تفاوت هستیم (حبیبپور و صفری، 1390: 561). همچنین آزمون شفه در مقایسه با آزمون توکی، برای آزمون یک دسته اطلاعات یکسان، فرض صفر را کمتر رد میکند (شریفی و نجفی زند، 1378: 238). به همین خاطر جهت تحلیل و مقایسه میانگین گروهها (محلات نهگانه) از آزمون توکی بهره گیری گردیده می باشد.
1-1-2. آزمون آماری ضرایب همبستگی و رگرسیون خطی
ضرایب همبستگی شامل سه دسته از همبستگیها به نامها اسپیرمن[6]، پیرسون[7] و تاو کندال[8] می باشد که بسته به نوع و مقیاس دادهها از آنها بهره گیری میگردد. ضریب همبستگی پیرسون که به عنوان ضریب همبستگی گشتاوری پیرسون، ضریب همبستگی و ضریب همبستگی دو جانبه نیز نامیده میگردد، برای محاسبه درجه و اندازه ارتباط خطی بین دو متغیر در سطح فاصلهای و نسبی به کار میرود. در واقع این همبستگی اندازه ارتباط خطی بین دو متغیر فاصلهای و نسبی را اندازهگیری میکند. مقادیر ضریب همبستگی پیرسون بین 1- تا 1+ در نوسان می باشد که علامت آن نشانگر جهت ارتباط (مثبت یا منفی) و مقدار آن اندازه ارتباط را نشان میدهد (صفری و حبیبپور، 1390: 454).
[1] . Tukey
[2] . ANOVA
[3] . Post hoc
[4] . Genuine
[5] . Scheffe
[6] . Spearman
[7] . Pearson
[8] . Kendall’ tau-b
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
- آیا محلات تاریخی شهر یزد از نظر معیارهای پایداری محلهای یک محله پایدار محسوب میگردد؟
- تأثیر و عملکرد مدیریت شهری در وضعیت پایداری محلات تاریخی چگونه بوده می باشد؟